Pratite nas

Rukomet

Bregar pred put na SP: Cilj je da svakog pobedimo

Foto: Rss

Rukometašice Srbije u sredu putuju na Svetsko prvenstvo u Španiju. Iza naše selekcije je nedelju dana priprema u Staroj Pazovi, kao i dve kontrolne utakmice i dve pobede protiv selekcije Severne Makedonije.

Pred put za Španiju novinarima se obratio selektor Uroš Bregar.

Ovo je četvrto okupljanje od kad sam preuzeo reprezentaciju. U tom periodu smo u velikoj meri podmladili selekciju. Iza nas je deset treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakavoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice”, rekao je Bregar.

Pripreme nisu prošle bez problema…

Još ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata imati jasnu sliku. Moram da pohvalim sve devojke koje su bile na okupu tokom ovih priprema, sve su bile vrlo profesionalne i radile su na visokom nivou. Znam da je bilo teško jer smo radili neke stvari koje su nove za njih, ali vrlo sam zadovoljan i moram još jednom da ih pohvalim na onome što su pružile”.

Pričao je Bregar i o ciljevima na Svetskom prvenstvu.

Cilj je da na svakoj utakici pobedimo. To je uvek cilj, ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva”, rekao je selektor Bregar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet