Pratite nas

Rukomet

Bregar okupio rukometašice

Ženska seniorska reprezentacija okupila se danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije povodom aktivnosti u okviru EHF nedelje.

Do subote, 4. marta, izabranice Uroša Bregara odradiće dva zajednička treninga sa seniorkama Hrvatske, dok će protiv iste selekcije u petak sa početkom u 19 časova, odnosno u subotu u podne odigrati trening utakmice zatvorenog tipa.

Podmlađenom sastavu ovo je prvo okupljanje posle Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Tandem iz Krima, golman Jovana Risović i levo krilo Sanja Radosavljević, pomoći će svojim iskustvom adaptaciju mlađim igračicama, dok im motiva i želje za nacionalni tim ne manjka.

Dosta mlađih devojaka je tu, na neki način ženska reprezentacija kreće iz početka, novi ciklus je pred nama. Važno je uvesti nove igračice uz nas nekoliko starijih u sistem selektora Bregara kako bismo iskoristili ovu nedelju da se što bolje pripremimo za kvalifikacione utakmice sa Turskom”, jasna je Risović.

Uloga lidera joj nije pritisak, već motivacija, posebno ako se uzme u obzir na koji način su nekada starije igračice nju uvodile u nacionalni tim.

Sanja Radosavljević ponovo je na svom prepoznatljivom nivou nakon povrede koja ju je zadesila u prethodnom periodu.

”Uvek je uživanje doći na okupljanje, igrati za reprezentaciju i družiti se sa ovim sjajnim devojkama. Bez obzira da li smo starije ili mlađe – uvek smo tim! Rezultati se ne mogu očekivati preko noći, to nije bio slučaj ni sa muškom reprezentacijom, ali lep je osećaj što se atmosfera oko rukometa menja i sve je pozitivnija.”

EHF nedelja ih ne umara, naprotiv, igranje za reprezentaciju pomaže i njihovom ličnom napretku.

O klupskim ambicijama su saglasne – fokus na dvomeč sa Rapidom iz Bukurešta, ali mislima usmerenim na Vajpers.

Imali smo jako neizvesnu grupnu fazu, ali smo poslednjom pobedom uspele da izborimo plejof. Primarni cilj je da imamo bolji skor u utakmicama sa Rapidom, ali su nam svakako očekivanja mnogo veća od toga”, zaključila je golman Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet