Pratite nas

Rukomet

Bregar okupio ekipu: Čvrsta odbrana ruši Slovakinje

rukometašice srbije
Počele pripreme za baraž - reprezetativke Srbije (foto:rss.org.rs)

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar, okupio je naše najbolje rukometašice u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Pred nacionalnim timom su baraž mečevi protiv reprezentacije Slovačke za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji.

Prva utakmica na programu je u subotu 17. aprila od 18 časova u Šalji, a revanš je zakazan za 21. april od 18 časova u SC Voždovac u Beogradu.

Trenažne aktivnosti obavljaće se u Staroj Pazovi sve do puta u Slovačku (15.04), a stručni štab i reprezentativke će iskoristiti vreme za upoznavanje i što bolje pripreme za izazove koji ih očekuju.

Selektor Uroš Bregar, koji je pre devet dana stupio na dužnost, preneo je prve utiske o timu s kojim će pokušati da izbori plasman na EP.

Puno igračica već znam i sa te strane mi je lakše, sa nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem sa velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezentacije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezentaciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre„, rekao je Bregar.

Poznaje većinu igračica – selektor Srbije Uroš Bregar

0Selektor je naglasio da će čvrsta odbrana biti glavni adut Srbije u dvomeču protiv Slovakinja.

Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo jaki u odbrani, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na detalje odbrane. To mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće, da se dobro spremimo kako bismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo„, istakao je Bregar.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić takođe je u Staroj Pazovi pozdravila novog selektora i igračice, ali i istakla značaj plasmana na šampionat sveta koji će biti odigran u decembru ove godine.

Slovačka je, od svih ekipa koje smo mogli da izvučemo, možda i najteži rival. To je veoma ozbiljna reprezentacija, tako da i naš pristup mora biti veoma ozbiljan. Cilj je naravno obezbeđivanje plasmana na Svetsko prvenstvo i sve je podređeno tom cilju„, rekla je Delićeva.

Cilj je plasman na Mundijal – predsednica RSS Milena Delić

Na spisku selektora Bregara nalaze se: Katarina Tomašević (Šombatelj), Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen), Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Kisnadije), Timea Milošević (Kišvarda), Dragana Cvijić (ĆSM Bukurešt), Marija Petrović (Bazau), Jelena Agbaba (Bekeščaba), Katarina Krpež – Šlezak (Rostov), Željka Nikolić (Vlčea), Ana Kojić (Kastamonu), Jovana Stoiljković (Šamberi), Jelena Trifunović (Vlčea), Katarina Stošić (Šamberi), Jovana Kovačević (Baja Mare), Tamara Radojević (Bekeščaba), Kristina Liščević (Vlčea), Jelena Lavko (Baja Mare), Bojana Milić (Braila), Anđela Janjušević (Bazau) i Marina Dmitrović (Braila).

Stručni štab, pored selektora Uroša Bregara čine: Dragan Markov (trener), Strahinja Marković (fizioterapeut), Dragan Ilić (fizioterapeut), Siniša Đukić (video analiza) i Branka Jovanović (trener golmana).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet