Pratite nas

Rukomet

Bregar: MI su dobra šansa za dokazivanje

Rukometašice Srbije su u Bajinoj Bašti započele pripreme za Mediteranske igre. U periodu od 13. do 22. juna kombinovani sastav naše selekcije radiće na uigravanju i spremanju za izazove na takmičenju u alžirskom gradu Oranu.

Srbija će igrati u grupi B sa Severnom Makedonijom, Portugalom i Turskom, a selektor Uroš Bregar istakao je glavne ciljeve za takmičenje koje predstoji:

Za nas je ovo takmičenje veoma dobro jer će priliku dobiti mnoštvo novih rukometašica i to će za njih biti novi nivo. Sa druge strane od njih očekujem da pokažu dobru borbu, da pokažu kako se bori za dres Srbije i da steknu nova iskustva za budućnost“, istakao je Bregar.

Pojedine rukometašice koje su već u sistemu A selekcije, na ovom takmičenju će imati drugačije uloge

Želim da rukometašice iz A selekcije koje su ovde sa nama dobiju neko novo iskustvo, da vidimo kako se snalaze u situacijama kada su utakmice u egalu, kako će poneti lidersku ulogu. Mislim da postoji dosta dobrih stvari koje donose ove Mediteranske igre i njihov rezultat će se pokazati u godinama koje slede“.

Rivali u grupi su selekcije Severne Makedonije, Turske i Portugala, a mnoge ekipe na takmičenje dolaze u izmenjenim sastavima

Ono što je meni najvažnije jeste da ovim devojkama ulijem samopouzdanje, da svih 16 igračica ima neku svoju ulogu i da ih na svim utakmicama rotiram što više, da dobiju šansu da se pokažu. Najbitnije je da steknu iskustvo. Više ćemo se skoncentrisati na nas nego na protivnike i na to kako ćemo se mi pokazati na takmičenju“, rekao je selektor Bregar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet