Pratite nas

Rukomet

Bregar: Ključ je bio u odbrani

uros bregar

Izuzetna pobeda Srbije na startu druge faze Svetskog prvenstva doprinela je pozicioniranju naše ekipe na treće mesto tabele Grupe 1 sa četiri boda, na kome Srbija sledi Francusku i Rusiju.

Nemerljiva je i nova energija i dodatno samopouzdanje ekipe za nova dva duela koja slede. Srbija će prvo u subotu, 11. decembra igrati sa Francuskom, a dva dana nakon toga i meč sa Slovenijom.

Selektor Uroš Bregar osvrnuo se na pobedu protiv Crne Gore.

Kada smo pripremali ovu utakmicu, znao sam da ćemo imati problema sa njihovom brzom igrom i sa igračima kao što su Pletikosić i Grbić i pivotmeni. Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da budemo mnogo bolji u odbrani, napad je bio u suštini dobar. Uspevali smo da budemo dobri u realizaciji, neke stvari smo i promašivali. Ipak ključ uspeha je bila odbrana u drugom poluvremenu, Crna Gora je u tom periodu postigla samo sedam golova. Podigli smo se, imali dobar psihološki momenat i to smo i iskoristili. Crna Gora je pala i na kraju sam baš ponosan što je Srbija najzad uspela da savlada Crnu Goru”, rekao je selektor Bregar.

Drugo poluvreme je recept kako bi Srbija trebalo da nastavi da igra.

U prvom delu igre smo imali dosta problema sa njihovim brzim kretanjem, došli su neki golovi sa krila jer su pravili višak. U prvom poluvremenu smo prilili 18 golova, u drugom poluvremnu sedam i to je donelo prevagu, to je bio ključ pobede. U svakoj utakmici ako imaš dobru odbranu možeš da pobediš. To je bio problem protiv Rusije, igrali smo na nekom nivou pa je ja verujem usledio pad zbog crvenog kartona. Sada opet prvo poluvreme nije bilo dobro, ali smo u drugom bili mnogo bolji. Veoma sam zadovoljan kako smo od minusa u prvom poluvremenu drugo poluvreme uspeli dobro da odigramo i da dobijemo za šest golova”, podvukao je Bregar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet