Pratite nas

Rukomet

Bregar i Agbaba: Mnogo grešaka, Rusija to ne prašta

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar rekao je da njegova ekipa mora što pre da digne glavu posle poraza od Rusije na Svetskom prvenstvu u Španiji i da se spremi za naredne izazove u novoformiranoj grupi.

„Ušli smo u utakmicu nervozno, Rusija je povela pa smo se mi nekako vratili. Usledila je reakcija Marije Petrović, rekli su da je to bio čist crveni karton. Bilo je grešaka u odbrani, nismo uradili u prvom poluvremenu neke stvari koje smo se dogovorili, a i isključenje nam je poremetilo ritam. Kada igraš sa Rusijom ne smeš da imaš pogrešne pasove, da imaš neke izgledne situacije sa krila, a ne pogodiš. Rusija je bila bolja. Šteta je što su pri rezultatu 9:8 one napravile seriju od 7:0 i došle do 15:9. Ali to je sport, moramo da dignemo glave i da idemo u sledeci mec sa maksimumom i moramo da popravimo greške koje smo pravili“, smatra selektor Bregar.

Slično rezonuje i Jelena Agbaba, koja veruje da Srbija na Svetskom prvenstvu može više od pukog plasmana u drugu fazu takmičenja.

„Teška utakmica i težak poraz. Moramo da se podignemo psihički i da se spremimo za narednu fazu. Moramo da podignemo glave i da se pobrinemo da u sledećim utakmicama sve bude kako treba, kako mi znamo i kako se dogovorimo u svlalionici, jer možemo mnogo bolje. Protiv Rusije se dogodilo da bude loše i teško nam je zbog toga. Svakako nas je i crveni karton Marije Petrović u prvom poluvremenu poremetio. Pale smo i pokušale smo na sve načine da se podignemo, ali nije moglo. Nadam se, odnosno sigurna sam da ćemo se podići u sledećim utakmicama i da ćemo dati maksimum. Ništa još nije gotovo, imamo još utakmica i pre svega mislim da mi možemo mnogo više i daćemo sve od sebe da stvarno odigramo sledeće meceve kako treba i da to bude na dobrom nivou“, kaže Agbaba.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet