Pratite nas

Rukomet

Bregar: Hoću da se s Rusijom borimo za prvo mesto

uroš bregar selektor srbije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar zadovoljan je grupom u kojoj će se naša selekcija takmičiti na Svetskom prvenstvu naredne zime.

Srbija će se nameriti na veoma jaku Rusiju, zatim Poljsku i ekipu Kameruna.

Bregar, koji je za kratko vreme preporodio našu reprezentaciju, ne krije da opet ima najviše ciljeve.

Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja„, rekao je Bregar.

Tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija, koje će dalje krčiti put ka medaljama.

„Kada gledamo narednu fazu takmičenja, idemo na grupu A, tamo su izuzetno kvalitetni protivnici. Posle preliminarne, verujem da idemo u sledeću fazu takmičenja, a tamo nas čekaju tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A koju čine Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Sve su to odlične ekipe“, istakao je Bregar i dodao:

Prvenstveno se nadam da će sve igračice biti zdrave. Prvo nas očekuje da se dobro pripremimo za EHF nedelju i kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a onda da se u novembru ponovo okupimo i spremimo za Španiju. Nadamo se da će i povređene igračice uspeti da se oporave do tad i da ćemo baš dobro da odigramo Svetsko prvenstvo“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet