Pratite nas

Rukomet

Bregar ekspresno skratio spisak za Švedsku

Samo dan nakon što je objavljen širi spisak rukometašica na koje selektor Uroš Bregar računa za dvomeč sa Švedskom, spisak je skraćen.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen, Nemačka) i Katarina Kosanović (Naisa).

Leva krila: Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Tamara Kocić (Bekament BB) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska).

Pivotmeni: Marija Petrović (Buzau, Rumunija), Jelena Agbaba (Budaorš, Mađarska) i Katarina Bojičić (Jagodina).

Desna krila: Nataša Lovrić (ŽORK Jagodina), Jovana Bogojević (Kristijanstad, Švedska) i Dunja Radević (Metalac).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šamberi, Francuska), Jovana Kovačević (Glorija Bistrita, Rumunija), Jelena Trifunović (Vlčea, Rumunija), Tamara Radojević (Kišvarda, Mađarska), Kristina Liščević (Vlčea, Rumunija), Aleksandra Vukajlović (Erd, Mađarska), Jovana Jovović (Budaorš, Mađarska), Jelena Lavko (Minaur Baja Mare, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska) i Marija Agbaba (Vašaš, Mađarska).

Okupljanje reprezentacije predviđeno je za nedelju u Beogradu, odakle će ekipa otputovati na pripreme u Zrenjanin.

Srbija će u kvalifikacijama, u četvrtak 3. marta od 18 časova u Zrenjaninu igrati protiv Švedske, a dva dana kasnije dve ekipe igraće od 17 časova u Istadu.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Srbija je pobedila Tursku u Zrenjaninu sa 36:27, a zatim je izgubila od Islanda na gostujućem terenu 21:23.Posle dva duela sa Švedskom srpski tim do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom tri dana kasnije u Srbiji.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet