Pratite nas

Rukomet

Bregar: Drugačije sam zamislio nastup na EP, ali…

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar priznao je da rezultat na Evropskom prvenstvu nije u skladu sa očekivanjima. Ali, dodao je i da je njegov prvobitni plan kako bi Srbija trebalo da izgleda na šampionatu bio potpuno drugačiji.

Naša reprezentacija završila je nastup sa sva tri poraza u grupi. Tome je u velikoj meri doprineo i ozbiljno hendikepiran sastav: Zbog odluke da se ne vakcinišu na pripremama nisu bile Dunja Radević i Dunja Tabak, zbog povrede kolena izostale su Tamare Radojević Georgijev i Katarina Stošić, dok je Jelena Agbaba u blagoslovenom stanju.

To su objektivni razlozi, plus se Jovana Kovačević teško povredila u meču sa Danskom i neće je biti na terenu nekoliko meseci.

Sve to kada se sabere, uz istrošenost glavnih igračica u timu, kao i što su neke od njih van prave forme, dovodi do toga da je ostvareni rezultat – realnost.

Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević… Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš“, rezimirao je Bregar nastup na EP.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet