Pratite nas

Sportovi u vodi

Brazilka iz VK Vojvodina: Obožavam burek, jedva čekam da se otvore kafane

meri kosmo vaterpolo vojvodina

Brazilka Meri Kosmo već nekoliko meseci živi u Novom Sadu gde igra vaterpolo za prvi tim Vojvodine. Došla je u Srbiju usred pandemije koronavirusa, pa našu zemlju nije uspela da doživi u njenom punom sjaju, ali i ono što je videla oduševilo ju je i nateralo da se zaljubi u Srbiju i Novi Sad.

Kako sama priznaje, jedva čeka da se otvore kafane ne bi li se i lično uverila da postoji mesto na svetu gde je bolji provod nego u njenom Brazilu.

Kako si iz dalekog Brazila stigla u Novi Sad i zaigrala za Vojvodinu?

“Poziv da igram za Vojvodinu došao je vrlo neočekivano. Jedan od mojih trenera čuo je da u Srbiji traže igračicu i dao im je moj kontakt. Sve se dogodilo brzo. Zapravo sam imala manje od 48 sati da donesem odluku da li ću pristati da igram za Vojvodinu jer smo morali za jedan dan da pošaljemo dokumente federaciji. Bila je to definitivno najbolja odluka koju sam ikada donela. Srbija je širom sveta poznata po sjajnom vaterpolu, pa nisam mogao da propustim ovu priliku.”

Da li je vaterpolo u Brazilu popularan?

“Vaterpolo u Brazilu uopšte nije popularan, posebno ne ženski vaterpolo, iako imamo dobre rezultate u poređenju sa drugim zemljama Južne Amerike. Ipak, nismo ni blizu evropskog nivoa.“

Kakva je situacija u tvojoj zemlji zbog koronavirusa?

“U vaterpolu je zbog kovida sve stalo. Ove godine se nije odigrala ni jedna utakmica.”

Da li ti se dopada Srbija?

“Volim Srbiju i srpski jezik. Ljudi su mi veoma prijatni i srdačni. Posebno sam zaljubljena u Novi Sad. To je grad u kome se živi lako.  Ima puno divne prirode i lepe arhitekture.”

Meri Kosmo u Novom Sadu

Šta ti se posebno sviđa u našoj zemlji?

“Moram reći da najviše volim hranu, a posebno burek.”

Srbija je poznata i po dobrom provodu koji ti nisi mogla da okusiš jer si došla ovde u vreme pandemije. Jesu li ti pričale saigračice o kafanama i da li jedva čekaš da ih postiš?

Rekle su mi da su srpske kafane odlične, ali nažalost još nisam imala priliku da se uverim, Kao svakoj pravoj Brazilki, moji standardi su po tom pitanju visoki. Jedva čekam da se sve vrati u normalu, pa da malo okusim i srpski noćni život sa saigračicama.”

foto: sportnet

Nadomak ste titule. Veruješ li da ćete osvojiti prvo mesto?

Osvajanje prvenstva je moj jedini cilj trenutno. Verujem da naš tim ima sve što je potrebno da donese trofej kući. Imamo veoma dobru i posvećenu ekipu, ali takođe znamo da nam drugi timovi neće olakšati. Moraćemo da budemo fokusirani i da damo sve od sebe da bismo osvoji prvenstvo Srbije.”

1 Komentar

1 Komentar

  1. Lala

    7 маја, 2021 at 1:47 pm

    A je l probala mlince i sremski kulen?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi