Pratite nas

Odbojka

Branka Tica: Vredna, uporna, ubojita u napadu

branka tica
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Srebrna odbojkašica sa juniorskog Svetskog prvenstva i jedna od najperspektivnijih igračica u našoj zemlji, Branka Tica, beleži sjajne partije u dresu Jedinstva iz Stare Pazove.

U kakvoj se formi nalazi ova mlada igračica svedoči podatak da je trenutno najefikasniji poenter u prvenstvu. Povodom sjajnog početka sezone, Branka je u razgovoru za portal odbojkaške Superlige otkrila kako izgledaju treninzi u ekipi Jedinstva, koji je njen najveći kvalitet, kako provodi slobodno vreme i još ponešto.

Svi pričaju o Branki Tici nakon četiri odigrana kola u Banka Poštanska štedionica Superligi. Kako bi ti opisala sebe, da te ljudi malo bolje upoznaju?

Smatram da sam vredna. Istrajan rad je nešto što me odvaja od drugih igrača. Važno mi je da me ne razlikuju od drugih igrača po visni, nego po tehnici. Takođe, mislim i da sam veoma uporna”.

Ubedljivo si najbolji poenter lige, odlično držiš prijem i igraš iz utakmice u utakmicu sve bolje. Kako uspevaš da održiš mirnoću i savladaš pritisak koji je sigurno sve prisutniji?

Mislim da je to sve posledica rada. Na taj način se stiče sigurnost. Što se više trenira i što se više radi, tako se stiče sigurnost, koja pomaže da se savlada pritisak i igra opuštenije”.

Poznato je da trener Caković insistira na sistemu i disciplini, ti se odlično uklapaš u taj način rada. Kako izgledaju treninzi u ekipi Jedinstva?

Treninzi su naporni i stvarno se puno trenira, čak i dva puta dnevno. Tačno je da je akcenat na sistemu i disciplini, ali bih pored toga dodala da radimo i na servisu, prijemu i odbrani. Mislim da je to ono što nas krasi ove sezoni i po tome se razlikujemo od ostalih ekipa”.

Letos si osvojila srebro na Svetskom prvenstvu sa juniorskom reprezentacijom, bila si jedan od najboljih poentera ekipe, a trener Vasović je, kako je takmičenje odmicalo, imao sve više poverenja u tebe. Koliko ti je značilo to iskustvo?

Iskustvo koje sam stekla na Svetskom prvenstvu mi je mnogo značilo. Upoznali smo odbojkašice iz drugih država i imali smo priliku da se družimo sa njima. Takođe, takmičenje nam je pomoglo da vidimo na kom smo nivo u odnosu na ostale države, ali i na druge igračice. Zadovoljna sam rezultatom na Svetskom prvenstvu, ali sigurno da ostaje žal za zlatnom medaljom. Ipak, to je svakako veliki uspeh za našu generaciju i ponosna sam što sam bila deo te ekipe”.

Pre Jedinstva, igrala si za Omladinac iz Novih Banovaca, koji je poznat po radu sa mlađim kategorijama. Kako ti je bilo tamo?

U Omladinac sam došla kada sam završila osnovnu školu. Metod rada u tom klubu je takav da se igračice kale da kasnije zaigraju u Superligi. Tamo je više akcenat na tehnici i da igrač dobije iskustvo i sigurnost, kroz igranje u mlađim kategorijama”.

Ako bi morala da izdvojiš najveći tvoj kvalitet, šta bi to bilo?

Sigurno da je mog najveći kvalitet igra u napadu. Pored toga, ja sam levoruka i smatram da me to izdvaja od drugih igračica”.

Tek si napunila 18 godina, otvara ti se perspektiva za lepu karijeru, šta bi želela da unaprediš kod sebe, na čemu misliš da bi još trebalo da poradiš kako bi bila još bolja?

Mislim da bi trebalo da poradim na prijemu servisa. To je sigurno element koji treba da usavršim kako bih stekla određenu sigurnost”.

Šta radiš kada ne igraš odbojku?

Kada nemam sportske obaveze, uglavnom idem u školu (smeh). Volim da gledam filmove i serije i, naravno, da provodim vreme sa mojim prijateljima”.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka