Pratite nas

Fudbal

Boris Arsić: Nismo imali sreće, ali nema predaje

Boris Arsić: Nismo imali sreće, ali nema predaje

Trener srpskog šampiona Spartaka iz Subotice Boris Arsić nije zadovoljan žrebom kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva runda igraće se u izmenjenom sistemu, pa će „golubice“ u polufinalu odmeriti snage sa Pimauntom iz Republike Irske.

„Nismo imali sreće, težak žreb za nas. Dobili smo u prvoj utakmici prvaka Irske. Vrlo nezgodna ekipa, dosta prgava i agresivna, a timski jaka. Očekuje nas težak posao. Ukoliko preskočimo prvu prepreku, onda bi nas u finalnoj utakmici očekivao Tvente, prvak Holandije“, kaže Arsić.

Žreb je zaista bio nemilosrdan prema prvaku Srbije, jer je Spartak bio među sedam, osam klubova s najjačim koeficijentom. I kao takav sastaće se u finalu prve runde najverovatnije sa Tventeom, koji ima još bolji klupski koeficijent.

Holanđanke će prethodno morati da eliminišu Nike iz Gruzije, ali to bi trebalo da bude formalnost.

„Tvente je ekipa koja dolazi iz ozbiljnog takmičenja, iz fudbalske zemlje, a u svom prvenstvu su pokazali da su bolji i od Ajaksa i od PSV Ajndhovena. Tako da, imaćemo veoma, veoma težak zadatak. Ali, nećemo se predavati“, naglasio je Arsić.

Prvi meč na programu je 18. avgusta, a finale tri dana kasnije. Pobednik potom nastavlja kvalifikacije u drugoj rundi, posle koje sledi grupna faza Lige šampiona.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal