Pratite nas

Rukomet

BOMBA! Veselin Vujović u ženskom rukometu!

Sprema se prava transfer bomba, neobična i neočekivana! Jedan od najboljih rukometaša sveta svih vremena i istaknuti trener više muških timova i reprezentacija Veselin Vujović (61) na korak je da prvi put preuzme jedan ženski klub.

Nekadašnji bek slavne Metaloplastike u pregovorima je sa hrvatskom Podravkom, što je i sam potvrdio.

„Postoji kontakt, ali još se ništa konkretno nismo dogovorili“, rekao je Vujović.

Vujović je već radio u hrvatskom rukometu, ali je u oba navrata vodio tamošnji najbolji muški klub – Zagreb. On je bio i trener Sijudad Reala, Vardara, Metaloplastike, Lovćena, Partizana, a kao selektor je vodio reprezentaciju Jugoslavije, pa Srbije i Crne Gore, zatim Severnu Makedoniju i Sloveniju. Ipak, nikad nije radio ni sa jednom ženskom ekipom.

Predsednik Podravka Vegete Ivan Pal nije potvrdio da je nadomak dogovora sa Vujovićem, ali nije ni demantovao da će iskusni stručnjak preuzeti ekipu.

„Razgovarali smo sa velikim brojem trenera, ali još nismo doneli konkretnu odluku“, rekao je Pal.

Vujovićev primarni zadatak bio bi da sačuva titulu nacionalnog prvaka u vitrinama Podravke, koja je već šest godina zaredom šampion Hrvatske. Od poslednjih 16 sezona Vegeta je čak 15 završila sa krunom na glavi, a samo na kratko ju je zamenila Lokomotiva Zagreb u sezoni 2013/14.

Ove sezone upravo Lokomotiva namerava da ponovo otme titulu Podravki, pošto trenutno ima skor od 12 pobeda u isto toliko prvenstvenih mečeva.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet