Pratite nas

Borilački sportovi

Bogdanović: Srećna sam što sam iskoristila drugu šansu

Bogdanović: Srećna sam što sam iskoristila drugu šansu

Druge Olimpijske igre i druga medalja za Tijanu Bogdanović! Nije sve delovalo tako lepo i obećavajuće nakon prve borbe u kojoj je poražena od Špankinje Adrijane Serezo, ali ju je odlična mlada takmičarka odvukla u repasaž.

Tijana se do odlučujućih borbi smirila, koncentrisala i pokazala zašto je u konkurenciji do 49 kilograma i dalje jedna od najboljih tekvodistkinja na svetu.

Ona je u borbi za odličje pobedila Japanku Miju Jamadu rezultatom 20:6.

“Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir. U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlato“, kazala je Tijana pre finalne borbe u kojoj je Špankinja Serezo ipak poražena od Tajlanđanke Vongpatanakit.

Bogdanovićeva je medalju posvetila naročito dvema osobama.

“Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila”, rekla je Tijana nakon osvajanja bronzane medalje.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi