Pratite nas

Fudbal

Biljana Petrović – bivši sudija vodi Drinu iz Zvornika

Biljana Petrović – bivši sudija vodi Drinu iz Zvornika

Čudni su putevi fudbalski! Biljana Petrović, nekadašnja fudbalerka Radnika iz Bijeljine, pa onda i savezni sudija sa 44 vođene utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, postala je zvanično novi trener Drine iz Zvornika.

Krajnje neobičan put i slučaj kakav se ne pamti na našem prostoru ni u daleko masovnijem muškom fudbalu.

Biljana je, međutim, čitav život posvetila fudbalu i menjanje pozicije iz kojeg će nastaviti da pomaže razvoju i promociji ovog sporta na našem podneblju predstavlja manje važan detalj. Ona je prvo više od 10 godina trenirala košarku, igrala za brojne klubove, osvajala trofeje na nivou Republike Srpske, ali se uvek potajno nadala da će zaigrati fudbal.

I dočekala je da obuče dres Zenice, gde je rođak njene koleginice iz košarke bio vlasnik ženskog fudbalskog kluba.

“Nakon jedne sezone odigrane u Zenici, u Bijeljini je osnovan ženski fudbalski klub Radnik. Pozvali su me, igrala sam za njih godinu dana, bila kapiten, osvojili smo Kup RS, ušli u Premijer ligu, ali se igralo iz ljubavi, materijalna naknada je bila minimalna i neredovna”, ispričala je ranije Biljana.

Potom je pokrenula inicijativu da trenira devojčice do 14 godina i podelila letke po Bijeljini, da bi na prvi trening došlo sedam devojčica i dva dečaka. Potom je bilo sve više dece, i devojčica i dečaka, pa je Biljana odlučila da osnuje klub Soccer kids.

Uporedo je vodila školu i bavila se suđenjem, ali onda je rešila da se pištaljku “okači o klin” i da se u potpunosti posveti radu s najmlađima.

I tako sve do pre nekoliko dana dok nije stigao poziv iz Zvornika. Za novu sportsku i fudbalsku etapu velike zaljubljenice u “loptanje”.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal