Pratite nas

Rukomet

Bez potcenjivanja na Kamerun

rukometašice srbije

Velikom pobedom su rukometašice Srbije otvorile Svetsko prvenstvo, pala je Poljska na otvaranju (25:21). Osvojena su dva boda za drugu fazu takmičenja.

Novi zadatak je večeras (20.30), na drugoj strani terena biće Kamerun, totalni autsajder, protiv kojeg je pobeda već upisana „na papiru“. Ipak, potcenjivanja i opuštanja ne sme da bude, jer novi trijumf bi overio prolaz u drugu fazu uz preneta najmanje dva boda, koja daju šansu da se bori za četvrtfinale.

Kamerun nije neka velesila svetskog rukometa, ali moramo da uđemo u utakmicu bez potcenjivanja. Nisu tako jake kao ekipa Angole, ali moramo od početka meča da ih shvatimo ozbiljno i uradimo sve što se od nas očekuje. Posebno treba obratiti pažnju na to kako ćemo mi ući u utakmicu. Najbitnije je da se fokusiramo na sebe, pa tek onda na ekipu Kameruna i ponavljam važna je naša energija i naša odbrana i shvatanje utakmice ozbiljno“, poručuje selektor Uroš Bregar.

Ključ je, dakle, u pristupu, jer je velika razlika u kvalitetu između dva tima.

Želim da utakmicu počenemo na isti način kako smo počeli protiv Poljske. Želeo bih  da tako igramo i dalje, baš ozbiljno i da u napadu nađemo još neka lakša rešenja“, istakao je selektor Bregar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet