Pratite nas

Košarka

Beograd domaćin kvalifikacionih turnira za SP

basket

Dva od četiri kvalifikaciona turnira za Svetsko prvenstvo za košarkašice koje će održati u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine igraće se u Beogradu od 10. do 13. februara 2022, odlučio je Centralni Bord FIBA.

Uz našu prestonicu, domaćini preostala dva kvalifikaciona turnira biće japanski grad Osaka i američka prestonica Vašington.

Žreb za ove turnire zakazan je za utorak 23. novembar 2021. godine u 11.30 sati u Ženevi, kada ćemo saznati reprezentacije protivnice naših najboljih košarkašica.

Na ova četiri turnira učestvovaće 16 reprezentacija, dakle po četiri na svakom, a po tri nacionalna tima sa svakog turnira obezbediće vizu za Australiju.

U kvalifikacijama će učestvovati sledeće reprezentacije: Srbija, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Rusija, Nigerija, Mali, Brazil, Kanada, Portoriko, SAD, Australija, Kina, Japan i Koreja. Australija kao domaćin Svetskog prvenstva i SAD kao aktuelni olimpijski šampion već su obezbedile plasman na SP, ali će igrati u kvalifikacijama.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka