Pratite nas

Fudbal

Barsa ili Čelsi: Evropa će dobiti novog šampiona

finale lige šampiona za žene
Foto: uefa.com

Posle pet godina Evropa će dobiti novog prvaka! Na čuvenom Ulevi stadionu u Geteborgu 16. maja sudariće se Čelsi i Barselona u finalu Lige šampiona.

Ne samo da će biti novi prvak Evrope, nego klub koji osvoji trofej će ga podići prvi put u istoriji, jer nikada do sada ni Čelsi niti Barselona nisu bili pobednici takmičenja. Štaviše, nikada nijedan španski klub se nije popeo na tron, dok je od Engleskinja samo jednom to uspelo Arsenalu.

Čelsi je do finala došao preko Bajerna. Posle 1:2 u Minhenu, Plave su deklasirale Nemice u revanšu – 4:1. Frančeska Kirbi je postigla dva gola, a po jedan Đi So Jun i Pernile Harder.

Barselona je možda napravila i iznenađenje trijumfom nad Pari Sen Žermenom. Kada su izbacile Lion u četvrtfinalu, činilo se da je za Svetice put otvoren do finala, ali… Posle 1:1 u Parizu, Barselona je slavila na svom terenu sa 2:1, a oba gola postigla je Like Martens.

Dakle, Engleska ili Španija, najvredniji trofej menja ne samo vlasnika, nego i zemlju u kojoj će boraviti u narednih godinu dana.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal