Pratite nas

Atletika

Balkanijada: Prvog dana osam medalja za srpske takmičare

Balkanijada: Prvog dana osam medalja za srpske takmičare

Srpska atletska reprezentacija osvojila je osam medalja prvog dana Balkanijade, koja se ovog vikenda održava u Smederevu na čuvenoj tvrđavi.

Od osam odličja, devojkama iz našeg nacionalnog tima pripalo je polovina medalja.

Adriana Vilagoš osvojila je srebro u bacanju koplja sa rezulatom 60,94 metra, dok je Mariji Vučenović pripala bronzana medalja sa hicem od 56,55 metara.

Srebro je osvojila i Dragana Tomašević u bacanju diska (56,62 metra), kao i štafeta 4×100 metara u sastavu: Lukić, Ilić, Milutinović, Tirnanić, koja je deonicu istrčala za 45,58 sekundi.

Do najsjajnijeg odličja došli su Elzan Bibić u trci na 1.500 metara (3:52,23) i Armin Sinančević u bacanju kugle (21,5 metara).

Srebro je oko vrata stavio bacač kugle Asmir Kolašinac (20,54 metra), a bronza je pripala Lazaru Aniću u skoku u dalj (7,91 metar).

Specijalno za potrebe 74. Balkanijade atletski teren je napravljen u ambijentu Smederevske tvrđave.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, predsednik Lokalnog organizacionog odbora Svetskog atletskog prvenstva u dvorani “Beograd22” i potpredsednik Balkanske atletike Slobodan Branković i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika