Pratite nas

Miks

Bah: OI će se održati, 80 odsto takmičara će biti vakcinisano

Olimpijske igre

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah odbacio je svaku mogućnost da Igre u Tokiju budu otkazane, uprkos protivljenju velikog broja Japanaca zbog straha od širenja pandemije korona virusa.

Bah se nalazi u poseti Tokiju i tom prilikom je izjavio da su ostali sportski događaji pokazali da je Olimpijske igre moguće bezbedno organizovati uz striktno poštovanje svih Kovid protokola i najavio da će više od 80 odsto sportista koji budu u Olimpijskom selu biti vakcanisano do početka Igara 23. jula.

Zajedno sa našim japanskim partnerima i prijateljima mogu da posvedočim našoj potpunoj posvećnosti da organizacija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara protekne bezbedno za sve. Svi smo u maksimalno fokusirani na ostvarenje tog cilja“, poručio je Bah.

Japan je suočen sa četvrtim talasom pandemije korona virusa, pa je u Tokiju, Osaki i još nekim velikim gradovima produženo vanredno stanje do kraja maja.

Čak 40 japanskih gradova ne želi da ugosti olimpijce

Japanci imaju mali procenat vakcinisanog stanovništva, svega 3,7 odsto u zemlji od 126 miliona stanovnika. Ništa bolja situacija nije ni sa medicinskim radnicima, među kojima je manje od 30 odsto njih vakcinisano.

Bah je dao obećanje da će maksimalno smanjii teret lokalnih medicinskih sistema tokom Olimpijskih igara, a da će Olimpijski komitet Japana biti zamoljen da organizuje sopstveno zdravstveno osoblje gde god to bude bilo moguće.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks