Pratite nas

Košarka

Australijanke se ne plaše puta u Srbiju: Sigurne smo da neće biti drame

Foto: Perth Lynx

Posle desetodnevnog maltretiranja i na kraju deportacije Novaka Đokovića iz Australije, sigurno da nije prijatno njihovim sportistima koji će uskoro da krenu na takmičenja u Srbiji.

Atletičare čeka Svetsko prvenstvo u dvorani u martu, ali pre njih „led“ će da probiju košarkašice Australije, koje će u Beogradu igrati na kvalifikacionom turniru za šampionat sveta, a koje će se igrati u Areni od 10. februara.

Olakšavajuća okolnost za Opale, kako je nadimak selekciji, je što se ionako plasirala na SP, jer je domaćin turnira, ali kapiten Pert Linksa Darsi Garbin je sigurna da ona i njene koleginice neće imati nikakve probleme u Beogradu.

Ne zaziremo od puta u Srbiju. Spremamo se da krenemo i pratićemo sve protokole koje nam odredi njihova Vlada. Sigurna sam da nas nikakva drama ne čeka tamo. Postoji razlog zašto je Srbija izabrana za domaćina turnira, to je velika sportska nacija i nemam dilemu da će biti odlični domaćini“, poručila je Garbin za tamošnje medije.

Ne plaši se australijska košarkašica ni atmosfere s tribina.

Igrali smo protiv Španije na SP u Španiji i publika je bila na njihovoj strani. Sigurna sam da su devojke spremne da se nose sa atmosferom i da će to prevazići“, rekla je Darsi Garbin.

Australija će na turniru u Beogradu igrati protiv Srbije, Južne Koreje i Brazila.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka