Pratite nas

Atletika

Atletska reprezentacija otputovala na Kipar na ekipno EP

olivera jevtić atletika
Olivera Jevtić (Foto: Srpski atletski savez)

Ekipno prvenstvo Evrope, treće lige, održaće se 19. i 20. juna u Limasolu, Kipar na stadionu “Tsirio”.

Srpsku reprezentaciju, koja je stigla na poprište prvenstva,  predvode uspešni asovi i osvajači medalja sa velikih takmičenja, Olivera Jevtić kao kapiten ženske ekipe i Asmir Kolašinac kao kapiten muške ekipe.

Za mene je velika čast da sam kapiten reprezentacije Srbije i to sada kada je najteže, kada se borimo za viši rang gde nam je i mesto. Verujem u ovu ekipu, mlada je sa biserima srpske atletike, ali predvode je iskusni i prekaljeni borci poput Asmira Kolašinca, Dragane Tomaševic, a tu sam i ja. Naš tim godinama zaslužuje najmanje drugu ligu, imamo toliko vrhunskih sportista osvajača evropskih i svetskih medalja i nije nam mesto ovde gde smo sada, zato sam sigurna da će ova generacija ispraviti nepravdu koja nas godinama prati”, rekla je Olivera Jevtić.

Tokom dva dana trajanja prvenstva, učestvovaće 425 takmičar iz 18 zemalja koji će se boriti za ulazak u drugu ligu (prva tri tima). Ovo je ujedno jedino reprezentativno takmičenje u atletici gde se sabiraju rezultati svih atletičara u svim disciplinama u obe konkurencije.

Što se tiče ženskog tima, Srbiju će predstavljati: Milana Tirnanić (100m), Ivana Ilić (200m), Dragana Macanović (400m), Marija Stambolić (800m), Dunja Sikima (1.500m), Teodora Simović (3.000m), Olivera Jevtić (5.000m), Anja Lukić (100m prepone), Maja Gajić (400m prepone), Sanja Đoković (3000m stiplčez), Angelina Topić (skok u vis), Valentina Slović (skok motkom), Milica Gardašević (skok u dalj), Jovana Gnjatović (troskok), Dragana Tomašević (bacanje kugle i diska), Marija Vučenović (bacanje koplja), Aleksandra Ivanović (bacanje kladiva).

Štafetu 4×100 metara trčaće Milana Tirnanić, Anja Lukić, Ivana Ilić, Tijana Japundžić i Tamara Vuletić, a na 4×400 metara takmičiće se Dragana Macanović, Tijana Japundžić, Maja Gajić, Aleksandra Pešić i Andrea Sremac.

Kao rezerva na EP ide Tamara Milutinović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika