Pratite nas

Miks

Arunovićeva i Mikec najbolji miks par pištoljem na SK

Zorana Arunović i Damir Mikec su briljantan nastup na Svetskom kupu u Čangvonu zaključili još jednom zlatnom medaljom, trećom u nizu.

Zorana i Damir su se danas okitili najsjajnijim odličjem u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem. Podsetimo, dan ranije oboje su pobedili u pojedinačnoj konkurenciji. Potom su bili najbolji u kvalifikacijama miks takmičenja i kao prvi se plasirali u današnji meč za zlato.

Rivali Arunovićeve i Mikeca u velikom finalu bili su Grci, sestra i brat, Ana Korakaki i Dionisios Korakakis. Ana Korakaki je već godinama jedna od najboljih takmičarki pištoljem na svetu. Njen brat sve više napreduje. Njih dvoje izrastaju u veoma respektibilan miks par pištoljem.

Srpski tim je, ipak, bio blagi favorit, s obzirom na iskustvo. Međutim, niko nije očekivao da će se prošetati do pobede. Meč za zlato je protekao prema prognozama. Borba srpskog i grčkog tandema je bila je izjednačena od početka do kraja, uz nekoliko preokreta. Grci su poslednji put poveli posle 11. hica – 12:10. Arunovićeva i Mikec su uzvratili sa četiri poena za vođstvo od 14:12. U 14. seriji timovi su postigli identičan rezultat, pa je razlika i dalje bila dva poena (15:13). Petnaesti hitac je doneo rasplet drame. Mikec i Arunovićeva su u 15. seriji bili precizniji, osvojili  još dva poena i trijumfovali 17:13.

Zorana i Damir su na svim velikim takmičenjima u 2022. na kojima su zajedno učestvovali u miks paru stigli do odličja. Zlatne medalje su izborili na Svetskom kupu u Kairu, Gran priju u Granadi, Mediteranskim igrama u Oranu i Svetskom kupu u Čangvonu, a osvojili su i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).

Mikec je na nedavno održanim MI u Oranu, kao i u Čangvonu, stigao do duplog zlata, pobedama u miksu i pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem. Arunovićeva je na Mediteranskim igrama bila treća, a titula šampionke Sredozemlja pripala je Ani Korakaki.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks