Pratite nas

Miks

Arsović i dva strelca na završnom takmičenju u Vroclavu

andrea arsović

Troje srpskih strelaca učestvovaće na završnom takmičenju Svetske streljačke federacije, Kupu predsednika u Vroclavu.

Kup predsednika, svojevrsna zamena za finale Svetskog kupa, biće održan od sutra do 9. novembra.

Po 12 najboljih na svetskim rang-listama u svakoj disciplini pozvani su da se bore za trofeje i nagrade, a među su naša Andrea Arsović, koja je zauzela osmu poziciju u trostavu na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i olimpijski vicešampion i drugoplasirani na rang-listi vazdušni pištolj Damir Mikec, kao i osvajač bronze i petoplasirani na listi za MK puška trostav Milenko Sebić.

Arsović je inače 13. na listi, ali je posle otkazivanja jedne od takmičarki plasiranih do 12. mesta ona pozvana kao zamena.

Šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević rekao je da je pokazatelj uspešne sezone učešće troje srpskih takmičara na Kup predsednika. On je dodao da je dobro to što srpski takmičari imaju kontinuitet nastupa.

„Andrea Arsović i Damir Mikec iza sebe imaju osam finalnih turnira Svetskog kupa, poslednjih godina su bili redovni učesnici ovih turnira. Oboje su osvojili po dva zlatna globusa. Andrea ima i dva srebra i bronzu. Milenko Sebić je debitovao na finalu Svetskog kupa 2019. i osvojio srebro“, naveo je Donević.

Kup predsednika biće održan po eksperimentalnim pravilima, a Donević je rekao da su se srpski strelci tokom priprema trudili da se prilagode.

„Nema sumnje da će se u Vroclavu okupiti svetska elita. Verovatno je da će skoro svi pozvani doći i sigurno je da će u svakoj disciplini borba za medalje biti žestoka“, naveo je selektor.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks