Pratite nas

Miks

Apsolutna dominacija Andree Arsović: Treće zlato na VN Novog Sada

andrea arsović streljšatvo
Andrea Arsović (Foto: Streljački savez Srbije)

Srpski reprezentativci Andrea Arsović i Milenko Sebić trijumfovali su u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava  trećeg dana 11.turnira „Velika nagrada Novog Sada“.

U takmičenju dama MK puškom iz trostava, sve tri medalje pripale su članicama nacionalnog tima Srbije. Iza Arsovićeve (Partizan), koja je u finalu zabeležila 457,6 krugova, plasirale su se Teodora Vukojević („Čika Mata“) i Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790). Vukojevićeva je bila najbolja među juniorkama.

Arsovićeva je danas osvojila treće uzastopno zlato na turniru, posle pobeda u pojedinačnom i miks takmičenju vazdušnom puškom. Vukojevićeva je i u trostavu  i vazdušnom puškom osvojila seniorsko srebro i juniorsko zlato.

Sanja Vukašinović izabrana u Sportski komitet Evropske streljačke konfederacije

Izuzetno vredan rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Hrvatica Snježana Pejčić, koja je „pogodila“ 1.186 krugova, jedan više od zvaničnog svetskog rekorda Norvežanke Dženi Stene, a u finalu je zauzela četvrto mesto.

Milenko Sebić, strelac Novog Sada 1790, je do zlata u trostavu u muškoj konkurenciji došao sa 457,8 krugova. Sebiću je ovo treća medalja i prvo zlato na turniru. U pojedinačnom takmičenju vazdušnom puškom osvojio je srebro, a do drugog mesta je stigao i u miksu vazdušnom puškom sa Sanjom Vukašinović.

Bugarka Antonaeta Kostadinova je blistala u takmičenju dama MK sport pištoljem. U kvalifikacijama je zabeležila odličnih 590 krugova,a u finalu pogodila 40 „hitova“ (hitac 10,2 kruga i bolji).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks