Pratite nas

Sportovi u vodi

Anja Švec: Mi i naše porodice ćemo dugo pamtiti prvu titulu Vojvodine

Anja Švec Nina Travar vaterpolo
Anja Švec i Nikolina Travar sa šampionskim peharom

Istorijsko veče u Novom Sadu: Vojvodina je prvi put postala šampion države!

Kruna na impresivnu sezonu osvojena je u dvoboju sa Crvenom zvezdom u finalu, pa je posle Kupa Srbije u vitrine novosadskog kluba uneta i titula.

Najveću ulogu u finalnom dvomeču odigrala je Anja Švec, koja je u dve utakmice protiv Crvene zvezde postigla devet golova. U razgovoru za SportFem dan posle priznala je da još nije potpuno svesna istorijskog uspeha.

Utisci se još nisu slegli, nekako još nismo svesne ovog uspeha, ali nadam se da će za koji dan doći sve na svoje mesto”, kaže Anja.

Otkriča je Švec i kakve su bile reakcije u klubu nakon velikog trijumfa.

“Pozitivne su reakcije u svakom smislu te reči. Sigurno je ova sezona ostavila jak pečat na nas i nešto je što ćemo mi i naše porodice pamtiti. Ipak smo uspele da nakon 85 godina donesemo Vojvodini duplu krunu”.

Vojvodina je prvi put u istoriji šampion Srbije (VIDEO)

Kaže Anja da je osvajanje Kupa zimus bio prvi signal ekipi da ima kvalitet za nešto još veće.

Sigurno da je osvajanje prvog trofeja za nas bilo sasvim neočekivano i to nam je dalo vetar u leđa da još više radimo na sebi i napravimo jos jedan korak napred”.

Iako je bila apsolutna junakinja finala, zbog devet postignutih golova, a čak šest u prvom meču u kojem je Vojvodina stekla nedostižnu prednost, Anja ne preuzima sve zasluge za sebe.

“Sve to najviše dugujem mojim saigračicama, bez njih sigurno ne bih uspela. One su mi omogućile da snovi postanu stvarnost”.

Proslave do kasno u noć, ipak, nije bilo.

”Nije baš bilo moguće zbog cele epidemiološke situacije koja nas je snašla, ali nadoknadićemo to”, poručuje Anja Švec, šampionka Srbije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi