Pratite nas

Miks

Anja Ilić osvojila 14 bodova na SK u Davosu

Mlada srpska skijašica Anja Ilić postigla je sjajan rezultat na takmičenju Svetskog kupa u švajcarskom Davosu, pošto je u disciplini sprint (1.500 metara) u nordijskom trčanju zauzela 37. mesto, čime je osvojila 14 bodova.

Ovo su prvi osvojeni bodovi nekog srpskog takmičara u pojedinačnoj konkurenciji u nordijskom trčanju. Pre dve godine u Drezdenu Anja Ilić je i u tim sprintu zajedno sa Maidom Drndić osvojila bodove.

Prvo mesto osvojila je Nadin Fedrih iz Švajcarske, druga je bila Amerikanka Džesi Digins, a treće mesto pripalo je Šveđanki Johani Hangstrom.

Prezadovoljni smo osvojenim bodovima u Davosu. Cilj za ovu sezonu smo ostvarili već na samom početku. Veoma mi je drago što je Anja osvojila prve bodove za Srbiju u istoriji nordijskog trčanja. Sada možemo bez opterećenja ući u drugi i treći deo sezone, ali sigurno je da očekujemo nove uspehe na velikim takmičenjima„, izjavila je selektorka Srbije u nordijskom skijanju Mina Ilić.

Reprezentacija Srbije se vraća iz Švajcarske u Srbiju, a nakon praznične pauze slede novi izazovi – odbrana titule na Balkan kupu, kao i učešće na Svetskom prventvu koje će u februaru 2023. biti održano u slovenačkoj Planici.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks