Pratite nas

Sportovi u vodi

Anja Crevar: Nisam volela da plivam, a sada idem na Olimpijske igre

anja crevar plivanje
Anja Crevar

Srpska reprezentativka Anja Crevar kaže da kao dete nije volela da pliva, iako je danas olimpijskoj reprezentaciji. Perspektivna dvadesetogodišnja plivačica braniće boje naše zemlje na Igrama u Tokiju, za koje će, kako kaže, biti u punoj formi. Ni pandemija koronavirusa nije sprečila mladu Anju da trenira, pa je tako za vreme vandrednog stanja, dok su bazeni bili zatvoreni, vežbala u montažnom u svom dvorištu.

Pre samo nekoliko dana osvojila je šesto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. U razgovoru za SpotFem Anja kaže da nije razočarana plasmanom, jer je ovo takmičenje za nju bilo samo dobra priprema za OI.

“Plasman i vreme su solidni, odradila sam dve kvalitetne trke u jednom danu i zadovoljna sam, forma nije tempirana za ovo prvenstvo već se postepeno diže za Tokio.”

Da li si spremna za Olimpijske igre u Tokiju?

“Spremna sam za Tokio! Ostalo je još da se završi finalni blok priprema i onda postepeno sužavanje intenziteta i obima, tako da sa nestrpljenjem isčekujem kraj jula da ponovo osetim adrenalin koji u sebi nosi olimpijska trka.”

Kako je odlaganje OI uticalo na tebe?

“Nije to imalo veliki uticaj na mene. Produžene su mi pripreme za još godinu dana.”

Ti si trenirala i za vreme vandredog stanja u montažnom bazenu u dvorištu. Kako si došla na tu ideju?

“Pandemija me nije sprečila da treniram, a ideju za treniranje u dvorištu sam dobila na Instagramu od jedne holandske plivačice.”


Bila si najmlađi član olimpijskog tima 2016. godine u Riju. Šta se promenilo od tada do sada?

“Promenilo se to da više nisam najmlađa, kao i da sam bogatija za mnoga iskustva tokom ovih godina. Iako sam još uvek mlada, trudim se da još mlađim generacijama budem i uzor i podrška i nadam se da uspevam u tome.”

Kako si izgledali tvoji počeci?

“Bili su mučni jer nisam volela da plivam, ali sam zahvalna što se to vremenom promenilo.”

Zašto nisi volela da plivaš?

“Zapravo ne znam zbog čega, ali znam da nisam imala nikakav stah od vode. Počela sam da plivam prvenstveno da bih naučila kao i sva deca. Ostala sam da treniram zbog sestre koja je krenula sa takmičarskim plivanjem. Vremenom se rodila ljubav prema vodi, ta ljubav traje i danas i održava me svih ovih godina. “


Kako si psihički podnela pandemiju koronavirusa?

“Prilično dobro, jer sam se brzo adaptirala na date uslove. Međutim, u sred leta sam se razbolela i susrela sa novim izazovom. Tada sam bila još dodatnih mesec dana van bazena. Iz ove perspektive, prošla godina je za mene bila veoma teška, mogu reći da mi je ona bila najteža u dosadašnjoj karijeri.”


Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi