Pratite nas

Atletika

Angelina Topić u Top3 atletske Zvezde u usponu

Najuspešnija sezona srpske kraljice sportova je iza nas, a sam kraj godine rezervisan je za dodelu nagrada najboljim atletičarima Sveta i Evrope. Tako je 22. oktobra 2022. godine održana dodela priznanja evropske atletike (European Athletics Golden Tracks) u okviru konvencije koja je održana u Talinu, Estoniji.

Femke Bol, Armand Duplantis i Jakob Ingebrigtsen poneli su titulu najboljih atletičara Evrope.

Bol, Duplantis i Ingebrigtsen su zajedno osvojili fenomenalnih devet velikih titula 2022. godine, uključujući šest zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu 2022.

U konkurenciji mladih zvezda u usponu, naša zemlja imala je čak dve kandidatkinje: Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić uz još 18 nominovanih atletičara i atletičarki.

Angelina Topić našla se u top tri atletičarke za ovu titulu nakon što je ove sezone osvojila titulu juniorske prvakinje Evrope do 18 godina, kao i bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope u Minhenu. Takođe, ona je ove godine osvojila i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu do 20. godina i izjednačila svetski rekord u skoku uvis do 18 godina preskočivši 1,96 metara na Prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Ipak, ovo priznanje pripalo je Elini Cengko iz Grčke (bacanje koplja) , dok je u muškoj konkurenciji ovu titulu poneo Mikolas Alekna iz Litvanije (bacanje diska) , oba ova atletičara osvojila su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu sa 19. godina.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika