Pratite nas

Sportovi u vodi

Andrea Gašić: Hristina nas je govorom odvela u finale, idemo sad po titulu

Andrea Gašić: Hristina nas je govorom odvela u finale, idemo sad po titulu

Ekipa vaterpolo kluba Crvena zvezda ušla je u polufinalne mečeve sa Palilulom kao autsajder, ali je rezultatom 2:0 u pobedama uspela da izbori mesto u finalu plej-ofa.

Vaterpolistkinja crveno-belih Andrea Gašić kaže da je ključni momenat u odlučujućoj utakmici bio govor koji im je održala kapitenka Hristina Ilić.

“Ušli smo u drugu utakmicu sa još većom željom za pobedom nego u prvoj. Cilj je bio jasan od početka. Naravno, bilo je uspona i padova pre poslednje utakmice koja je definitivno pokazala na kom smo nivou i koje su naše želje”, kaže Andrea za SportFem.

Ekipa Crvene zvezde imala je negativan skor u duelima sa Palilulom od koje su izgubili čak četiri puta. Zbog ove činjenice malo ko je verovao da mogu da dođu do finala.

“Tokom prethodnih utakmica imale smo drugačiji stav, nekako nam je put do finala išao mutnom linijom, ali što smo se više približavale cilju, postajale smo svesnije onoga što nas čeka. U poslednjem meču sa Palilulom smo od samog starta diktirale tempo utakmice. Osetio se mali pad u trećoj četvrtini, ali ništa što je uspelo da nas poljulja. Trebalo je balansirati smirenost, hladnu glavu sa jedne strane i nervozu na neki način sa druge. Mi smo u tome uspele. Pokazale smo kakav smo tim i da igramo jedna za drugu.”

Baš u momentu kada se činilo da im je popustila koncentracija i da će Palilula uspeti da se vrati u meč, kapitenka Hristina Ilić je uzela stvar u svoje ruke. Motivisala je devojke i odvela ih je u finale.

“Ključni momenat bio je taj kratak sastanak našeg kapitena održan pred sam uskok u vodu. Rekla nam je da samo treba da ostanemo pribrane i svesne. Poručila nam je da hladne glave uđemo u igru bez ikakvog opterećenja. Tražila je od nas da pokažemo koliko smo radile cele godine, posebno onda kada su svi mislili da nemamo šanse za ulazak u finale jer smo najmlađa ekipa”.

Vojvodina očekivano u finalu

Timski duh u ekipi Crvene zvezde video se i u pauzama.

“Ono što nas je još više podizalo bio je pozdrav između četvrtina i tad smo znale da smo korak bliže cilju. Ostaje da se pripremimo za finale koje nas očekuje več sledećeg vikenda. Utakmica će biti zanimljiva, a mi ćemo se potruditi da ispoštujemo dogovor sa trenerom i tako ostvarimo naš željeni cilj.”

Andreina ekipa će se u finalu sastati sa iskusnom Vojvodinom, ali  s obzirom na to da su ovog vikenda pokazale šta sve mogu u meč ulaze sa ciljem da uzmu titulu.

“Titula je zasigurno ono čemu težimo. Biće neizvesno i sigurno ćemo morati da budemo koncentrisanije u odnosu na prethodne utakmice, ali ništa što naša želja, trud i požrtvovanost ne može da reši”, poručuje Andrea Gašić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi