Pratite nas

Miks

Anđela i Mihajlo stali u četvrtfinalu u Kijevu

Foto: badminton.org.rs

Na Victor Ukraine Open 2022, seniorskom turniru Svetske badminton federacije nivoa International Challenge, koji je od 27. do 30. januara 2022. održan u Kijevu u Ukrajini, srpski reprezentativci Anđela Vitman i Mihajlo Tomić ostvarili su plasman u četvrfinale odn. među osam najboljih mešovitih parova.

Početak nove takmičarske godine doneo je Tomiću i Vitmanovoj izuzetno važne bodove (2200) za Svetsku seniorsku rang listu uz očekivani skok od 20 pozicija čime će najbolji srpski miks zauzeti poziciju oko 140. mesta.

Anđela i Mihajlo su takmičenje u Kijevu započeli iz glavnog žreba (32 para) bez statusa nosioca. U prvom i u drugom kolu su ubedljivo savladali ukrajinske parove Medinski/Prokopovič odn. Takalo/Černomorova u dva dobijena seta (21:12, 21:13) odn. (21:14, 21:8).

U čevrtfinalu, koje je trajalo blizu sat vremena, sastali su se sa nemačkim parom Kolin Volker/Kuespert. Nakon izuzetne borbe i više preokreta prve set je pripao našem paru (23:21) da bi naredna dva, uprkos velikom otporu, Nemci uspeli da održe razlike stečene tokom početka setova i istim rezultatom (21:12) onemoguće Mihajla i Anđelu da se okite novim seniorskim odličjem. Upravo je ovaj nemački mešoviti par u meču polufinala izbacio prve nosioce, sunarodnike, nakon čega je došao do srebrne medalje.

Luka Milić, koji je nastupao u konkurenciji muškog singla i Marija Sudimac, u ženskom singlu, nisu uspeli da savladaju protivnike u prvom kolu glavnog žreba. Milić je zbog bolesti predao prvi meč dok je Marija Sudimac izgubila od sedmog nosioca Dženi Gaj iz Amerike rezultatom 2:0 (21:11, 21:13).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks