Pratite nas

Miks

Anđela i Mihajlo doneli Srbiji bronzu u badmintonu

Foto: Badminton savez Srbije

Na „Decathlon Perfly Italian International 2021“, seniorskom turniru Svetske badminton federacije nivoa „International Series“, koji je od 16. do 19. decembra 2021. održan u Milanu u Italiji, Mihajlo Tomić i Anđela Vitman osvojili su bronzanu medalju u konkurenciji mešovitih parova.

Šesnaestogodišnja Anđela i osamnaestogodišnji Mihajlo su plasmanom u polufinale osvojili novo seniorsko odličje i 1750 bodova za Svetsku seniorsku rang listu nakon čega je očekivan i skok od čak 40 pozicija.

Njihov novi najbolji svetski seniorski plasman na najnovijim listama bi trebalo da bude oko 150. pozicije. Činjenica da je Anđela Vitman aktuelna takmičarka u uzrastu do 17 i juniorskom do 19 godina kao i da Mihajlo Tomić još uvek pripada i juniorskoj kategoriji takmičara, čini sjajan rezultat postignut u seniorskoj kategoriji još značajnijim i većim.

Tomić i Vitmanova su turnir započeli iz glavnog žreba (32 para) bez statusa nosioca. U prvom kolu su ubedljivo savladali francuski par Tores / Vercelot sa 2:0 (21:11, 21:14), U osmini finala bili su još ubedljiviji pobedom u dva seta protiv Poljaka Melanjuk / Marčak (21:11, 21:6). U meču četvrtfinala ponovo su bili na nivou zadatka i rezultatom 2:0 u setovima (21:18, 21:18) nadigrali su Holanđane Van Vijlik / De Vit. U polufinalu naše najbolje parske reprezentativce dočekali su Danci Toft / Graversen, drugi nosioci turnira u Italiji.

Uprkos konstantnom vođstvu u prvom setu, pri rezultatu 19:17 iskusniji danski par pravi preokret i osvaja isti sa 21:19. Uprkos psihološkoj prednosti na strani Danaca Mihajlo i Anđela su ‘’držali priključak’’. Ipak to nije bilo dovoljno za preokret. Drugi set je pripao Toftu i Graversenovoj (21:17), nakon čega su Danci pobedili engleski mešoviti par i u finalnom meču.

“Tokom celog turnira imali smo veoma dobar ritam i nastup, uspeli smo da prenesemo na teren sve ono što smo radili tokom cele godine. U polufinalnom meču smo tokom prvom seta konstantno bili u vođstvu ali na kraju seta se rezultat okrenuo na njihovu stranu zbog naše prevelike želje za pobedom. U drugom setu smo dali svoj maksimum ali nije bilo dovoljno da u ovom trenutku pobedimo osvajače turnira iz Danske. Uprkos tome zadovoljna sam i ponosna na rezultat koji smo ostvarili. Radujem se novin izazovima koji slede u novoj godini”, rekla je Anđela Vitman.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks