Pratite nas

Sportovi u vodi

Ana Milićević: Žao mi je što sam samo jednu sezonu igrala za Partizan

Jedna od najboljih vaterpolistkinja Srbije Ana Milićević ovog leta napustila je zemlju i karijeru nastavila u Italiji.

Očekuje Ana da na “Čizmi” dodatno napreduje, da razvije sav svoj veliki potencijal, ali u intervjuu za SportFem poručuje i da će se jednog dana vratiti, jer želi da još koji put obuče kapicu Partizana.

Kako si odlučila da karijeru nastaviš u Italiji i da li si zadovoljna kako ide za sada? Koje su klupske, a i tvoje ambicije za sezonu?

Posle Evropskog prvenstva u Splitu dobila sam nekoliko ponuda i predamnom je bila teška odluka. Opredelila sam se za Briz sa Sicilije koji je tek ušao u Prvu italijansku ligu. Ekipa je mlada i verujem da ćemo kroz prvenstvo biti sve bolje iz utakmice u utakmicu, sa ciljem da napravimo i po neko iznenađenje”.

Da li si zadovoljna delom karijere koji si napravila u Srbiji i kakve su ti želje i ambicije za dalje?

“Moja misija u Srbiji je trenutno prekinuta, ali ću se sigurno vratiti da je nastavim. Žao mi je što sam samo jednu sezonu provela u Partizanu, jer smatram da sam tu najviše napredovala. Sad igram u jednoj od najjačih liga Evrope, drugačiji su treninzi, sistem takmičenja, za sada su mi utisci samo pozitivni”.

Kakvo je tvoje mišljenje o srpskom klupskom vaterpolu, da li ide napred, da li ima pozitivan trend?

“U Srbiji trenutno ženski klupski vaterpolo nije na zavidnom nivou. To je glavni razlog mog odlaska. Žao mi je što je tako i iskreno se nadam da će ljudi iz Vaterpolo saveza Srbije preduzeti prave poteze da se trend nezainteresovanosti za ženski vaterpolo prekine”.

Iza tebe je dugo leto sa reprezentacijama, pa kako si zadovoljna ostvarenim i da li je u Splitu mogao da se ostvari bolji rezultat?

Split je priča za sebe, mogle smo i trebale smo da ostvarimo bolji plasman. S obzirom na to da je kvalitet drugih reprezentacija u odnosu na prethodno EP u Budimpešti bio znatno oslabljen, bolji plasman nismo smele da dovedemo u pitanje. Radilo se celo leto u kontinuitetu, doduše sa malim brojem devojaka. Zašto rezultat nije došao i to je pitanje za struku”.

Srbija ima generalno mlad reprezentativni sastav, šta mu je potrebno za bolje rezultate u budućnosti?

Definitivno će biti mlad sastav reprezentacije, jer se nekoliko devojaka oprostilo i pored naše molbe da ostanu sa nama bar za EP u Izraelu 2023. Lepo je što postoji kontinuitet nastupa na prvenstvu Evrope, ali postoji veliki žal što posle napornih priprema i po završetku EP ne osećamo zadovoljstvo i sreću. Ali 2026. je bliže nego što se čini, svi želimo da pred našom publikom zablistamo i pokažemo se u najboljem svetlu.”

Da li bi i zbog čega preporučila devojčicama da počnu da treniraju vaterpolo?

Sve devojčice koje vole vodu i loptu treba da se oprobaju u vaterpolu, bez predrasuda i neće se pokajati. Uživaće na treninzima, družiće se i steći prave prijatelje za ceo život. Moj Partizan na Banjici trenutno vrši besplatnu vaterpolo obuku za nove polaznice, tako da pozivam devojčice da se pridruže najveselijoj vaterpolo ekipi”, poručuje Ana Milićević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi