Pratite nas

Sportovi u vodi

Ana Milićević karijeru nastavlja u Italiji

(Foto: Aleksandra Krupanič, Vaterpolo savez Srbije)

Perspektivna srpska vaterpolistkinja Ana Milićević u novoj sezoni nosiće kapicu italijanskog Briza, koji se takmiči u najvišem rangu takmičenja.

Igračica rođena 2003. godine ima iza sebe naporno leto, s obzirom da je najpre igrala za juniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Izraelu, a potom je branila boje seniorske selekcije na Šampionatu Evrope u Splitu, gde je Srbija zauzela deveto mesto.

Ponikla je u Paliluli, sa kojom je bila i šampion Srbije, da bi posle fuzije dva kluba počela da brani boje Partizana. Sada će po prvi put zaigrati u inostranstvu.

Motiv za odlazak iz Srbije bio je to što zelim da napredujem u svakom pogledu i da imam veliki broj utakmica. Italijanska liga je jedna od jačih u Evropi, tako da ću imati prilike da odmerim snage sa igračicama svetskog kalibra. U sastavu su sve mlade igračice i verujem da ćemo biti prijatno iznenađenje za sve ljubitelje vaterpola„, pišu Vaterpolo vesti.

Transfer u klub iz Aćiralea dogovoren je po završetku Evropskog prvenstva, gde je Milićević pružila sjajne partije.

Dogovoreno je sve na kraju Evropskog prvenstva u Splitu. Drago mi je što nisam žurila sa izborom novog kluba tokom leta i sada sam zadovoljna odlukom koju sam donela„, poručuje Ana.

Pored Ane Milićević, u Italiji igra i Jelena Vuković, kapiten reprezentacije Srbije, dok su Nada Mandić i Nina Josifović u Španiji. Još tri srpske reprezentativke ne nastupaju u Srbiji, Anja Mišković i Nađa Novaković su u Sjedinjenim Američkim Državama, a Janja Kaplarević igra u Rumuniji. Još nekoliko mladih igračica Crvene zvezde karijeru će nastaviti u inostranstvu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi