Pratite nas

Košarka

Ana Dabović: Mi same najviše očekujemo od nas

ana dabović košarka

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odrađuje finalnu fazu priprema pred predstojeći Evrobasket, koji je na programu od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

Ovo leto će biti posebno žestoko, jer manje od mesec dana posle EP idu Olimpijske igre. Ali, Ana Dabović, jedna od najiskusnijih u reprezentaciji, kaže da su sve košarkašice spremne na žestok rad.

Pripreme su kao i uvek prilično teške, ali znali smo da nas očekuje dugo i teško leto. Sada gledamo dan po dan, da budemo što zdravije i da što spremnije odemo na Evropsko prvenstvo, a posle i na Olimpijske igre„, rekala je Dabović Tanjugu.

Neke košarkašice su pripreme počele 15. aprila, dok se igračica francuskog Monpeljea reprezentaciji pridružila 17. maja, nakon završetka prvenstva.

Na stručnom štabu je da nas pripemi najbolje moguće, jer se znalo kada će koja doći i sigurno da im je teško jer su neke devojke došle mesec dana ranije na pripreme od mene. Svi su nekoj drugačijoj formi i to se vidi i po trennzima i načinu igranja.Trenutno malo mučim muku sa povredama, što je normalno jer sam direktno iz sezone došla na pripreme. Igrala sam finale, dva dana kasnije sam došla na Zlatibor. Imamo krug ljudi koji je godinama zajedno, koji znaju kako da nas spreme. Svaka sezona i svako leto je bilo specifično za nas, ovo je možda najspecifičnije. Ja se uvek nadam i verujem u uspeh„.

Ana Dabović: Igraću za Srbiju dok god budem mogla

Srbija će na Evrobasketu igrati u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom i braniće bronzanu medalju, osvojenu 2019. godine u Beogradu.

„Ovo je naše peto EP za redom i to je ogroman uspeh za ovaku malu zemlju. Mi najviše očekujemo od nas, ali trudimo se da idemo korak po korak. Sada smo koncetrisane na grupu. Ne znamo šta sledi, sve zavisi koji ćemo biti. Želimo najbolji mogući rezultat i mislim da ćemo najbolji mogući rezultat i postići u zavisnosti od toga koliko smo spremne„.

Sonja Vasić potvrdila je da će EP i Olimpijske igra u Tokiju biti njena poslednja reprezentativna akcija, kraj reprezentativne karijere posle ovog leta najavljuje i kapitenka Jelena Bruks, a Dabović kaže da bi volela da se na pravi način oproste od nacionalnog dresa.

Ne razmišljam o prestanku igranja za reprezentaciju, dok god igram košarku, bar mi je sada takav stav. Ne razmišljam o tome, pa ne želim ni da pričam. S obzirom da je njima poslednje leto, volela bih da završe na najbolji mogući način. Em su zaslužile, em je ova grupa od prvog dana zajedno i znamo šta smo postigle. Volela bih da na najlepši mogući način, sa zadovoljstvom i ponosno završe i ovo leto„, zaključila je Dabović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka