Pratite nas

Odbojka

Amerikanke ipak prejake za Srbiju

odbojkašice srbije

Podmlađena odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od najjačeima Sjedinjenih Američkih Država u Ligi nacija rezultatom 3:0 (25:20, 25:16, 25:12).

Meč prvog kola drugog vikenda Lige nacija doneo je uzbuđenje i neizvesnost samo u prvom setu, dok su u ostale dve deonice Amerikanke ipak pokazale klasu. Prvi set su dobile na iskustvo, a preostala dva na čist kvalitet.

I nema šta da se zameri mladim devojkama koje je s klupe predvodio Aleksandar Vladisavljev. One su dale sve od sebe, igrale su maksimalno angažovano i borbeno, ali reč je ipak o devojkama od kojih će dve ili tri izboriti mesto u olimpijskom timu Srbije. SAD je, s druge strane, došla u Rimini sa najjačim sastavom, kako bi se što bolje spremili za Tokio, a analitičari im predviđaju da će se tamo boriti za medalju.

Srbija je u prvom setu otišla s prednošću na prvi tehnički tajm aut (8:6), a dobro se držala sve do samog finiša. Pri rezultatu 19:18 za Amerikanke, došlo je do izražaja iskustvo rivalki i njihova smirenst u odlučujućim trenucima. Usledila je serija 4:0 i set je bio prelomljen.

Već u drugoj deonici naša ekipa je znatno ranije izgubila korak za favorizovanim protivnikom. Srbija je bila u egalu do prvog tenhničkog tajm auta, na koji se otišli sa 8:7 za sastav Karča Kiraja, ali onda je prednost Amerike rasla na 11:7, pa 16:9, dok je pri rezultatu 20:10 bilo apsolutno jasno da ćemo izgubiti drugi set.

Treći set doneo je najlakši posao za SAD, koja je povela 7:2, pa 11:3, na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:6. I nisu popuštale gas devojke s one strane „bare“, pa je bilo u jednom trenutku 20:9, a na kraju 25:12. Doduše, time što su maksimalno ozbiljno igrale do poslednjeg napada Amerikanke su samo potvrdile s koliko respekta su ušle u duel protiv izmenjenog tima Srbije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka