Pratite nas

Košarka

Alison Švagmejer novo pojačanje Crvene zvezde

Alison Švagmejer
Foto: ŽKK Crvena zvezda

Amerikanka Alison Rene Švagmejer Belger novo je ime u rosteru šampiona Srbije i učesnika Evrokupa, Crvene zvezde.

Alison pokriva pozicije beka šutera i krila, a najveći deo dosadašnje karijere je provela u Australiji. Pohađala je Centralnu srednju školu u Kamp Pointu (Ilionis) i beležila odlične rezultate. Tokom srednje škole je nagrađena sa četiri „Univerzitetska slova/monograma“ (varsity letters) za postignute rezultate u košarci, koja se u SAD dodeljuju za postignute rezultate u školskim aktivnostima u određenim segmentima. Bila je dva puta izabrana u najbolju selekciju države, a dobijala je priznanja i u odbojci. I dalje je rekorder po broju poena (1950) i ukradenih lopti (500) svoje škole.

Prvo inostrano iskustvo Švagmejer je imala u Osnabriku. Provela je dve godine u Bundesligi, a zatim tokom 2014. godine nastupala prvi put u Australiji (Kalamunda), zatim u jedan meč u Rumuniji (Aleksandrija) i Španiji (Kadi la Seu). Napravila je pauzu zbog porodične tragedije, da bi se na poziv trenera iz Kalamunde vratila košarci i pridružila ekipi iz Perta, Lakeside Lightning.

Tokom boravka u Australiji nastupala je i za „Lisice“ iz Perta, a prošle sezone za Sidnej. Tri puta je ponela MVP priznanje ženske Australijske lige, isto toliko puta bila u idealnoj petorci, a 2018. godine je bila MVP velikog finala, u kojem je i osvojila titulu šampiona.

Alison je osma strana igračica u istoriji kluba i šesta iz SAD. Imaće društvo iz svoje zemlje u Kendrian Eliot.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka