Pratite nas

Fudbal

Aleksandra Lazarević: Ne postoje reči da opišem osećanja zbog osvojene titule

Šampionska titula prvaka Rusije u rukama Aleksandre Lazarević! Srpska fudbalerka je imala perfektnu sezonu u taboru Zenita, odigrala je gotovo sve utakmice od početka do kraja šampionata, a nagrada je stigla u vidu pehara koji je čvrsto prigrlila.

Prošle zime je Aleksandra došla u Zenit sa željom da se popne na tron ruskog šampionata i već u prvoj sezoni je ostvarila taj san.

Kakav je osećaj sada kada si podigla šampionski pehar prvaka Rusije?

“Trenutno ne postoje prave reči kojima bi mogla da opišem tako nešto. Pretpostavljam da još nismo ni svesni koliko je to istorijski trenutak za ovaj klub, ali i sve nas. Preponosna sam na sve devojke i sve ljude oko sebe, sa kojima smo uspeli da dođemo do našeg cilja. Naravno, osvajanjem titule ove sezone, ispunila sam jedan od ciljeva koje sam sebi postavila prelaskom u ovaj klub”.

Koliko si zadovoljna sezonom, svojim igrama, minutažom?

Mogu slobodno reći da sam jako zadovoljna, srećna sam što sam brzo nakon dolaska ovde uspela da se adaptiram u novi tim. Ovo je verovatno bila jedna od mojih boljih sezona u dosadašnjoj karijeri. Što se minutaže tiče, osim jedne propuštene zbog kartona, odigarala sam sve utakmice bez zamene i to me najviše raduje”.

Koje bi utakmice izdvojila kao najteže na putu do titule?

Nijedna utakmica ove sezone nije bila laka, ali verovatno može da se izdvoji utakmica protiv Lokomotive u gostima”.

Koliko je svima vama teško što ne možete da igrate na evropskoj sceni zbog suspenzije ruskih klubova?

“Mislim da je svim sportistima trenutno jako teško zbog cele situacije”.

Da li je velika razlika u popularnosti ženskog fudbala u Rusiji i Srbiji?

Iskreno jeste, ogromna je razlika. Promovisanja, ulaganja, uslovi, sve je to na jednom jako visokom nivou. Veliki broj navijača koji bodre svoje klubove, ljudi ovde zaista prate i ulažu dosta u ženski fudbal”.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal