Pratite nas

Atletika

Adrijana Vilagoš je šampionka sveta!

adrijana vilagoš
Foto: Srspki atletski savez

Fantastične vesti iz Najrobija: Adrijana Vilagoš postala je juniorska šampionka sveta!

Naša reprezentativka u bacanju koplja je oduvala konkurenciju i već u prvoj seriji je ostvarila hizac od 61,46 metar, što je ujedno i njen i državni rekord Srbije! Adrijana se okitila zlatnom medaljom, a da kiša nije u jednom momentu, nakon druge serije, prekinula takmičenje na neko vreme, vrlo je moguće da bi išla i dalje od te daljine.

U ostalim serijama Vilagoš je bacala: 58,95m, 58,25m, 59,51m, 58,18m i 56,28 metara.

Srebrna medalja pripala je Grkinji Elini Cengko, koja je hitnula koplje do 57,91 metar, a bronza je pripala Kubanki Jiseleni Baljar Rohas sa 55,1‚3m.

Adrijana Vilagoš samo potvrđuje, iz takmičenja u takmičenje, da je istinsko čudo srpske atletike. Pre tri godine je njeno koplje teško 400 grama letelo do najboljeg rezultata na svetu u konkurenciji starijih pionirki (63.80 m), ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70.10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki. Taj rezultat doneo joj je titulu balkanske šampionke. Njen najdalji hitac sa kopljem od 600 grama bio je 60.44 m i tim hicem postala je vicešampionka Evrope, ove godine u Talinu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika