Pratite nas

Atletika

Adriana Vilagoš vicešampionka Evrope!

Dvostruka svetska juniorska šampionka, Adriana Vilagoš postala je večeras i evropska seniorska vicešampionka u bacanju koplja!

Adriana Vilagoš ostvarila je nestvaran rezultat! Njeno koplje letelo je do 62.01 m, što joj je donelo srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu! I postala je najmlađa osvajačica medalje ikada na seniorskom prvenstvu Evrope u bacanju koplja.

Prava drama odigrala se na Olimpijskom stadionu u Minhenu u finalu bacanja koplja, naša atletičarka bacila je koplje u prvoj seriji „samo“ 51.15 m i kao 12. završila prvu seriju, već u drugoj seriji koplje je letelo dalje, do 55.14 m, a hitac iz treće serije od 59.64 m obezbedio je Adriani dodatna tri bacanja i šesto mesto.

U četvrtoj je bila nešto slabija (56,03 m), a onda je u petoj bacila 60,32, centimetar više od legendarne Barbore Špotakove i došla do trećeg mesta! Špotakova je u poslednjoj seriji bacila više od Adriane, a onda je u poslednjoj seriji Vilagoš pokazala od čega je satkana! Bacila je 62.01 m i došla do srebrne medalje i najvećeg uspeha u karijeri!

Devojka iz Malog Iđoša je sa 18 godina na svom prvom seniorskom takmičenju pokazala da je čeka velika karijera i da će tek da osvaja medalje na najvećim takmičenjima.

Šampionka Evrope postala je grkinja Elina Cengko sa najboljim rezultatom njene karijere – 65.81 m, dok je treće mesto zauzela Barbore Špotakova sa 60.68 m.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika