Pratite nas

Atletika

Adriana Vilagoš ponovo najbolji mladi sportista Srbije

Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Titulu najuspešnijeg mladog sportiste Srbije za 2022. godinu drugi put uzastopno ponela je atletičarka Adriana Vilagoš.

Teško je izdvojiti najuspešnijeg mladog sportistu kad imate talente kao što su veslači Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija ili atletičarke Angelina Topić i Adriana Vilagoš.

Dedić i Luledžija postali su juniorski šampioni Evrope i sveta u Varezeu u dvojcu bez kormilara. Angelina Topić na Evropskom šampionatu za mlađe juniorke u Jerusalimu bila je prva u skoku uvis, na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju treća, a bronzu je osvojila i na seniorskom Prvenstvu Evrope u Minhenu. Evropski olimpijski komiteti proglasili su je za najbolju mladu sportistkinju kontinenta.

Adriana Vilagoš je u istoj godini osvojila dve seniorske i jednu juniorsku medalju u bacanju koplja. Uhvatila je zalet na Mediteranskim igrama u Oranu, gde se domogla zlatnog odličja (60,22 m). Titulu juniorske šampionke sveta odbranila je u Kaliju uz novi rekord svetskih prvenstava – 63 metra 52 centimetra.

Zablistala je i na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu. Rezultat od 62 metra i jednog centimetara doneo joj je srebro. Devojka iz Malog Iđoša postala je najmlađa osvajačica medalje u bacanju koplja u istoriji evropskih prvenstava.

Baš mi je zadovoljstvo da sam opet ovde sa vama. Ova godina mi je bila jako uspešna, ali isto tako, ove godine u Srbiji ima puno uspešnih mladih sportista i baš mi je drago da je Olimpijski komitet Srbije meni dodelio ovu nagradu“, izjavila je najuspešnija mlada sportistkinja Adriana Vilagoš.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika