Pratite nas

Atletika

Adriana Vilagoš oborila rekord Balkana, Srbiji šest medalja prvog dana

adriana vilagoš atletika
Adriana Vilagoš (Foto: European athletics)

Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke održava se ovog vikenda u Istanbulu. Boje naše zemlje brani 37 reprezentativaca, a prvog dana osvojeno je ukupno šest medalja i to četiri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana.

Neverovatna Adriana Vilagoš prvakinja je Balkana sa novim rekordom šampionata u bacanju koplja – 57.33 metra. Adriana je još jednom potvrdila da je supertalenat i ogromna nada srpske atletike za godine koje dolaze.

Teodora Boberić je u troskoku sa neverovatnih 13.14 metara  osvojila je zlatnu medalju i ovim rezultatom pored toga što je postala šampionka Balkana oborila je mlađi juniorski državni rekord star 25 godina koji je do sada držala Marija Martinović koja je 1996. godine skočila 13.09 m. Pored oborenog državnog rekorda ostvarila je normu za svetsko juniorsko prvenstvo u Keniji koje će se održati u avgustu mesecu ove godine. Jovana Gnjatović je skokom od 12,96 m zauzela 4. mesto.

U trci na 400 m Tijana Japundžić je rezultatom od 55.20 sekundi  osvojila zlatnu medalju, a Andrea Sremacje rezultatom 56.58 zauzela šesto mesto.

Na 800 metara Dunja Sikima je osvojila bronzanu medalju rezultatom 2:08.98, dok je Iva Maletić bila četvrta (2:10.36).

Na 400 metara prepone u konkurenciji deset takmičarki Anastasija Miča zauzela je peto, a Ana Lazarević osmo mesto. Milica Poznanović je završila kao sedma u bacanju diska, a Martina Pavlović kao osma.

Kod muškaraca, Aleksa Tomić je postao šampion Balkana na 1.500 metara, a Mihajlo Memedović je srebrni u skoku u dalj.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika