Pratite nas

Odbojka

Odbojkašice dobile 333 dopisnice podrške iz Hofua

Odbojkašice dobile 333 dopisnice podrške iz Hofua

Na adresu Odbojkaškog Saveza Srbije stigle su 333 dopisnice iz Hofua, japanskog grada iz prefekture Jamaguči, sa porukama podrške ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije. Dopisnice su poslali učenici starijih razreda, od petog do osmog, iz 11 osnovnih škola iz Hofua.

Učenice i učenici iz Japana su dopisnice pisali na japanskom, engleskom i srpskom jeziku, a sadržaji 40 dopisnica su prevedeni sa japanskog na engleski.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, akutelni svetski i dvostruki uzastopni evropski prvak i vicešampion OI otputovaće u četvrtak, 15. jula u Hofu, gde će trenirati do ulaska u Olimpijsko selo u Tokiju. Seniorke Srbije su u Hofou boravile i u okviru priprema za Svetsko prvenstvo 2018.

Saradnja OSS i grada Hofua ozvaničena je 18. jula 2017, kada su Zoran Gajić, predsednik OSS i Masato Macuura, tadašnji gradonačelnik Hofua, potpisali su Ugovor o saradnji, po kome će grad Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi seniorske reprezentacije Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

Na inicijativu Tadašija Nagaija, grad Hofu će ugostiti i snositi sve troškove priprema ženske seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre.

Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni je građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnik „Zlatne plakete OSS“ i predsednik Društva Japan – Srbija.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u A grupi sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom.

Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka