Pratite nas

Miks

100 DANA DO OI: Više dama nego muškaraca se sprema put Tokija

olimpijske igre tokio 2020

Ostalo je još tačno 100 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju (23. jul – 8. avgust), a srpska delegacija u ovom trenutku broji 65 predstavnika. Kad bi danas moralo da se krene put Japana, onda bi u avionu bile 34 dame i 31 muškarac.
Devojke su izborile 10 pojedinačnih viza, a kako sad stvari stoje predstavljaće nas i dve ekipe: odbojkašice i košarkašice.
Kad je reč o pojedinačnim sportovima, Srbija će najveća očekivanja imati od Ivane Španović, samo ako naša atletičarka bude zdrava. Skakačica u dalj ima bronzu sa prethodnih Igara u Riju i maltene od tada najavljuje da će takmičenje u Tokiju biti njeno poslednje na kojem ujedno očekuje najbolji rezultat u karijeri – zlato!
Posle Rija 2016. nisam imala osećaj da sam osvojila bronzu, već da sam izgubila zlato. Sve vreme se osećam kao da sam nešto ostavila nedovršeno. Taj ukus pobede, osećaj da si dao sve od sebe i uspeo, to je zarazno. Želiš uvek da se tako osećaš. Nikad nisam krila da mi je cilj da u Tokiju osvojim zlatnu medalju. Jedino što mi nije plan da se tamo oprostim od atletike, već da mi poslednje takmičenje bude Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu„, kaže Ivana Španović.

Vrhunac karijere želi da doživi u Tokiju – Ivana Španović


Zaštitni znak srpskih sportiskinja već dugi niz godina je streljaštvo. Četiri devojke su dosad „upucale“ kvotu za Igre: Zorana Arunović i Jasmina Milovanović pištoljem, a Andrea Arsović i Sanja Vukašinović puškom.
Tekvondo je doživeo „bum“ zbog zlata kojim nas je obradovala Milica Mandić u Londonu 2012. Pre četiri godine Tijana Bogdanović ju je nasledila na pobedničkom postolju, ali je morala da se zadovolji srebrom. Obe će predstavljati Srbiju i u Tokiju, a Milica je pre nekoliko dana potvrdila da je u dobroj formi osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u
Čvrsto verumem da Tijana i ja možemo do medalje i na Igrama. Na nama je da damo maksimum, kako u pripremnom periodu tako na samom takmičenju. To je vrsta turnira gde svi dolaze maksimalno motivisani, neko se za taj turnir sprema čitav život i zato svako svakog može. Nas dve imamo iskustvo, meni je ovo treći olimpijski ciklus, Tijani drugi. Iskreno, jedva čekamo da Igre počnu„, poručila je Mandićeva.

Još Tokio, pa u zasluženu penziju – Milica Mandić


Olimpijsku A normu izborila je i plivačica Ana Crevar u disciplini 400 metara mešovito. Osvajanjem četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u kajaku još pre dve godine, Milica Starović je u disciplini K1 među prvima overila vizu.
Za sad je poslednju, 65. vizu za OI, izborila Jovana Arsić, članica Veslačkog kluba Crvena zvezda. Reprezentativka Srbije osvojila je treće mesto u „A“ finalu u disciplini skif na evropskim kvalifikacijama u italijanskom Varezeu.Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks